Sweet Things By Michelle

Glassbomb
 
Glassbomb ca: 8 pers
2 liter valfri vaniljglass
1 liter annan glass t.ex. hallonsorbet, citronsorbet, champagnesorbet eller chokladglass 
Choklad- eller kolasås, hallon, silverkulor, maränger & tomtebloss till dekoration.

1. Klä insidan av en 2-liters skål med plastfolie & tryck ut vaniljglassen i ett tjockt lager runt skålens kanter och botten.Lämna ett "hål" stort nog att rymma en 1-liters skål. (testa att sätta en skål i). 
2. Ställ in den stora skålen i frysen ca: 5 timmar. 
3. Fyll hålan med lite kolasås eller chokladsås och täck sedan hålan med 1 liter sorbet eller annan glass. Ställ in i frysen ca 3 timmar. 
4. Stjälp upp glassbomben på ett fat och garnera med hallon, silverkulor, maränger och tomtebloss. Servera med choklad- eller kolasås. Om man vill kan man klä in hela glassbomben i maränger.

Gör laktos/mjölkproteinfri? Välj mjölkfri glass och sorbet.