Sweet Things By Michelle

Glutenfri griljering av julskinka
23 December idag och julen är verkligen här. Julskinkan blev precis färdiggriljerad och det doftar underbart i köket! GOD JUL ♥

Glutenfri griljerad julskinka
3 kg färdigkokt skinka
1 äggula
1/2 dl senap
1 msk dijonsenap
2 msk flytande honung
2 dl majsmjöl, polentagryn, pofiber eller glutenfritt ströbröd

Spola av skinkan med kallt vatten. Låt nätet sitta kvar. Lägg skinkan i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp. Lyft upp skinkan och låt svalna innan nätet dras bort. 
1. Torka skinkan med papper och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Skär bort en skiva i botten av skinkan, då står den stadigt och bra när man skivar. Skär även bort svålen men lämna lite fett.
2. Sikta över maizena så stannar griljeringen kvar. Rör ihop äggulan med senap och honung och bred blandningen över skinkan.
3. Strö över polentagryn eller majsmjöl. Dekorera ev. med nejlikor.
4. Sätt in skinkan i mitten av ugnen och griljera den i 225 grader 15-20 minuter eller tills skinkan fått fin färg. Låt skinkan kallna innan den skärs i tunna skivor och serveras på julbordet.