Sweet Things By Michelle

Rabarberpaj
 
Michelle's Rabarberpaj
Pajdeg:
200 g smör
3 dl mandelmjöl
3 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
3/4 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 äggula

Fyllning:
5 rabarberstjälkar
Cirka 0,5 dl socker (beroende på hur sur rabarbern är)
1,5 tsk stött kardemumma
2 msk potatismjöl
1 uppvispad äggvita till pensling

Blanda smör, mandelmjöl, rismjöl och båda sorters socker i en skål. Separera äggula och äggvita från ett ägg. Tillsätt äggulan och potatismjöl i mjölblandningen och knåda till en deg. (Spara äggvitan till senare). Tryck ut 3/4 av degen i ett jämnt lager i en pajform ca 25 cm i diameter, i botten och upp på kanterna. Ställ i kylskåp medan du fixar med rabarbern. Sätt ugnen på 200°.
Skölj, ansa och skär rabarberstjälkarna i bitar. Blanda rabarber, potatismjöl, socker och kardemumma i en skål och låt stå i ca 5 minuter. Häll fyllningen i pajskalet. Kavla ut och skär remsor eller rulla smala rullar av resten av degen. Lägg ovanpå rabarbern och gör ett nätmönster. Pensla pajdegen med uppvispad äggvita och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. 
Pudra med florsocker och servera med vaniljsås eller vaniljglass!