Sweet Things By Michelle

Kladdkaka med chokladkolatryffel
 
Kladdkaka med Chokladkolatryffel  

Kaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker 
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kakao
1½ dl rismjöl
Smör och rismjöl till formen

Tryffel:
2 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g smör (tärnat) 100 g mörk choklad av fin kvalitet

Vispa ägg och socker pösigt medan du smälter smöret i en kastrull. Häll i resterande ingredienser samt det smälta smöret. Rör om med en sked eller slickepott. Häll smeten i en smord och mjölad springform och grädda i ca: 20 minuter, 175 grader. Låt svalna! Blanda alla ingredienser till tryffeln utom smöret i en kastrull. Låt koka på medelvärme tills den tjocknar en aning, ca: 30-40 min. Tag av kastrullen från plattan och rör ner smöret.
Häll chokladtryffeln över kakan och låt stå i kylskåp en timma. Ta fram en stund innan servering. Servera med grädde eller varför inte lingongrädde?