Sweet Things By Michelle

Påskdessert: Kokt ägg i äggkopp
 Påskveckan är här. Denna efterätt bjöd jag mina gäster på förra påsken. Succé.

Påskägg (8st)
8 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1/2 dl naturell kvarg eller kesella
lemoncurd + 1 msk vatten eller citronjuice

Gör så här:
1. Skär bort toppen på kinderäggen med en liten kniv. Plocka ut leksaken. Har man tid på sig så kan man skära ett finare mönster än vad jag gjorde. Ställ kinderäggen i äggkoppar eller varför inte en äggkartong?
2. Smält den vita chokladen över vattenbad.
3. Vispa grädden. Vänd ner grädde och kvarg/kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket.
4. Fyll äggen med chokladmoussen och låt stå i kylen minst en halvtimme. Ta ut chokladäggen 10 minuter innan servering och gör en lite grop som du toppar med 1 msk lemoncurd som blandas ut med lite vatten eller citronjuice för lösare "äggula". Servera!
 
 
ANDRA TIPS....
Morotskaka (klicka för att komma till receptet)