Sweet Things By Michelle

Fullkornsscones
 Jag älskar scones men ibland vill man ha en matigare variant och då är dessa scones med teff och havre både goda och mättande!

Fullkornsscones, 4 portioner

1 ägg
0,25 dl honung
2,5 dl vatten
0,5 msk äppelcidervinäger
1,25 dl teffmjöl
1,25 dl glutenfritt havremjöl
1,25 dl potatismjöl
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl solroskärnor
0,25 dl pumpafrön
1,5 msk hela psylliumfröskal
1,5 tsk xantangummi
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
En näve russin (går att utesluta)
+ Rismjöl eller majsmjöl till utbakning.

Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla torra ingredienser för sig i en skål. Vispa ihop vatten, ägg, vinäger och honung i en bunke och tillsätt mjölblandningen. Vispa med elvisp några minuter och vänd sedan ner russinen. Låt  degen vila 10 minuter. Häll ut degen på mjölat bord och forma en rund boll med hjälp av mjölet. Lägg det runda brödet på en plåt med bakplåtspapper och skär ett kors med en kniv, så du får fyra delar. OBS! Skär inte helt igneom. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter, 200 grader. Det går bra att dubbla receptet, men jag rekommenderar ej att frysa bröden.