Sweet Things By Michelle

Havrebollar
Chokladbollar hör ju till de klassiska fikaborden men dess "lillebroder" havrebollar får inte lika mycket uppmärksamhet. Varför? Havrebollar är ju såå gott!

Havrebollar, 15 st

  • 160 g rumsvarmt smör
  • 1,5 msk kaffe
  • 0,5 dl ovispad vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 5 dl rena havregryn
  • 1 dl riven kokos

+ kokos eller havregryn till att rulla bollarna i

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smöret. Tillsätt vispgrädde och kaffe och vispa länge med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ smeten i kylen i ungefär 15 minuter. Forma bollar och rulla i riven kokos eller krossade havregyn.

Jag har ibland mer kakao och kaffe i mina eftersom jag gillar det, men originalreceptet är enligt ovan.