Sweet Things By Michelle

Ananaspaj
Söt ananas med en frisk touch, krispigt skal och len vaniljglass.. Vad sägs om Ananaspaj till helgens fika? 
 
Ananaspaj
Pajdeg:
150 g kylskåpskallt smör, tärnat
3/4 dl socker
3 dl Semper fin mjölmix
1 tsk bakpulver

Fyllning:
ca: 500g krossad ananas i juice 
2 dl creme fraiche
1 ägg
1/2 dl socker
1 tsk vaniljpulver

Blanda ingredienserna till pajdegen. Tag gärna hjälp av en matberedare med knivar men det går bra för hand också. Tryck ut degen i en pajform, ca: 24-30 cm i diameter.
Blanda samman creme fraiche, vaniljpulver, socker och ägget. Låt ananasen rinna av ordentligt och vänd sedan ner i blandningen. Häll fyllningen i pajformen.
Grädda pajen i 175 grader, ca: 30 minuter. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.