Sweet Things By Michelle

Berries & White chocolate Cheesecake
Cheesecake utan gluten och gelatin? Javisst! Denna underbara kakan gjorde jag igår!
 

Berries & White chocolate Cheesecake
20 glutenfria digestivekex
100 g Smör
400 g Philadelphiaost 
3 ägg 
3/4 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
3 dl gräddfil
1⁄2 dl florsocker

Till servering:
Bär
Vit choklad 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen till smulor. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 5-10 min. Vispa ihop ägg,färskost, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda ca: 30 min längst ner i ugnen. Låt kakan sedan svalna 10 min medan du rör ihop gräddfil och florsocker. Häll smeten över kakan och sätt tillbaka i ugnen ytterligare ca: 10 min. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen. Dekorera med bär och smält vit choklad.