Sweet Things By Michelle

Chocolate Meringue Cupcakes
 


Chokladmuffins
2 ägg
2-2½ dl socker
2 ½ dl Semper fin mix
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl smält smör
en nypa salt 

Vispa ägg och socker poröst och tillsätt smöret. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll ner i äggblandningen. Rör om. Dela upp smeten i ca: 8 stora muffinsformar. Grädda i ugnen i 12 min i 200 grader.

Marängtopping
6 st äggvitor
8.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Saften från 1 citron

Blanda äggvitor, socker, vaniljsocker och saft av citron i en bunke av rostfritt stål. Sätt bunken i ett vattenbad. Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Använd termometer. Marängen ska uppnå cirka 65 grader. Ta sedan bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills den svalnat helt. Tillsätt eventuell smaksättning såsom päronessens eller jordgubbskompott. Spritsa marängen ovanpå muffinsen.
Låt stelna helt i kylen innan de doppas i choklad.

Chokladöverdrag
350g mörk choklad
3 msk raps- eller solrosolja
Hacka chokladen och smält i vattenbad. Rör ner oljan. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning MEN inte för länge!
Ta ut muffinsen från kylen och håll upp och ner så att varje varje marängtopp doppas i smält choklad. (Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.)
Låt muffinsen stelna i kylen i cirka 30 minuter.