Sweet Things By Michelle

Chokladmousse
Vad sägs om dubbel chokladmousse? Toppa med ena sorten eller varva lager-på-lager för randig effekt! Höjer feststämningen lite extra!
 

Mörk chokladmousse:
200 g mörk choklad, 70% kakao
2 st äggulor
2 msk socker eller honung
3 dl grädde
Smält chokladen över vattenbad. Vispa äggulor och socker krämigt. Vispa grädden lätt. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag med en slickepott till mousse. Fyll en fjärdedel eller hälften av glasen med moussen och ställ i kylskåp.

Vit chokladmousse:
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl naturell kvarg 
Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och grädde. Låt stå i kylen ca 1 tim. Fördela sedan moussen i glasen med de mörka chokladmoussen eller varva mörk-vit-mörk-vit. Toppa moussen med bär och citronmeliss eller mynta.