Sweet Things By Michelle

Hasselnötskaka med nougattäcke
Vad sägs om hasselnötter, choklad och söt kola toppad med salta mandlar? Denna kakan fick högt betyg av mina gäster!
 
Hasselnötskaka med nougattäcke
150 g Risenta hasselnötsmjöl (eller malda hasselnötter)
3 ägg
2 dl strösocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Nougattäcke:
2 ½ dl vispgrädde
4 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
50 g nougat t.ex. Cloetta Guldnougat eller Odense baknougat
1 msk smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och "bröa" en springform med exempelvis rismjöl eller glutenfritt ströbröd. Fäst även ett baplåtspapper i botten och smöra. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda ner övriga ingredienser. Häll smeten i formen och gräddamitt i ugnen i ca 30-40 min. Låt svalna.

Koka grädde, sirap, vaniljsocker och nougat i en kastrull. Låt smeten småputtra, under omrörning, tills det tjocknar något ca 20 min. Ha i en klick smör. Häll nougatkolan över kakan. Dekorera med hackade hasselnötter eller salta mandlar.