Sweet Things By Michelle

Marängrulltårta med kokos och hallon
Vad sägs om fluffig, seg och söt kokosmaräng med grädde och syrliga hallon? :D Helt oemotståndlig!

Marängrulltårta med kokos och hallon
6 äggvitor
2 dl socker
3 1/2 dl riven kokos
4 msk potatismjöl

Fyllning
5 dl vispgrädde
250 g hallon (färska eller frysta)

Sätt ugnen på 175°C.
Ta fram ev frysta hallon.
Rosta 2 1/2 dl av kokosen i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Vispa äggvitor med hälften av sockret till maräng. När marängen är fast (vispa ca: 5-10 min) så häll i resten av sockret och vispa ytterligare 2-3 minuter.
Blanda rostad kokos och potatismjöl och vänd ner i marängen.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och spritsa smeten i strängar tätt bredvid varandra parallellt med plåtens långsida. Vill du inte spritsa kan du bre ut smeten till en rektangel.
Strö sedan över resten av kokosen.

Grädda marängen mitt i ugnen ca 15 minuter. 
Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från bottnen och låt svalna. Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare 5 min liggandes upp och ner.

Vispa grädden fast och bred ut över marängbottnen. Sprid ut hallonen och rulla sedan till en fast rulle, skarven ska vara nedåt så att rullen håller ihop. Dekorera med florsocker och hallon.
Ca: 8-10 bitar.