Sweet Things By Michelle

Michelle's Granola
 Frukost är det jag tyckte var jobbigast när jag fick min diagnos. Vad ska jag äta istället för bröd och flingor? Idag finns ett hyfsat stort utbud av glutenfria bröd, flingor och musli i butikerna men inget slår min hemmagjorda granola! Ät med fil eller naturell yoghurt.
 
Michelle's Granola
5 dl glutenfria havregryn
5 dl riven kokos
1 dl pumpafrön 
0,5 dl solroskärnor
0,25 dl chiafrön 
0,25 dl linfrön
2 dl grovhackade cashewnötter eller hasselnötter
4 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 dl flytande honung
0,5 dl rapsolja eller solrosolja
3 dl torkade bär av valfri sort - jag föredrar blåbär & tranbär

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda alla ingredienser (förutom de torkade bären) noga tills grynen fäster ihop lite. 

3. Fördela blandningen på 2 bakplåtsklädda plåtar. Rosta i mitten av ugnen 15-20 minuter. Rör om efter halva tiden.

3. Blanda bären med granolan när den har svalnat. Förvara i en burk med tätslutande lock.