Sweet Things By Michelle

Morotskaka
 
Morotskaka
4 dl rivna morötter (ca: 3 morötter)
100 g smör
1½ dl ljust muscvadosocker
3 ägg
1 dl socker
3 dl semper fin mjölmix
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma

Frosting:
75 g rumsvarmt smör
200g philadelphiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal av en citron

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölmix, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och kardemumma i en bunke. Vispa ägg och socker i en annan bunke med elvisp - vispa länge så det blir riktigt poröst ca: 5 minuter. Smält smöret och blanda i muscvadosocker, blanda väl så det inte blir några klumpar. Vänd ner mjölblandningen, morötterna och smörblandningen i äggen. Vispa ej! Vänd försiktigt ner med en slev. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbara kanter och grädda kakan ca: 35 minuter i nedre delen av ugnen. (Känn med sticka, den ska inte vara kletig). Jag använder fin mix eller kokos som ströbröd.

När kakan har svalnat helt gör du frostingen. Vispa alla ingredienser till frostingen med elvisp och bred frostingen över kakan. Dekorera med riven kokos.