Sweet Things By Michelle

Pavlovas
 
Min bästa Pavlovas (ca: 10 st bakelser)
4 äggvitor (rumsvarma) 
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm ättika
1 tsk pressad citronsaft
1 msk maizena

Maränger
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna hårt med elvisp tills de blir vita och fasta, bunken ska gå att vända upp och ner. Tillsätt socker, vaniljsocker, citronsaft och ättika under långsammare vispning och vispa tills blandningen har blivit glansig, cirka 3–4 minuter. Sikta ner maizenan. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda först i 10 minuter, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt svalna på ett galler.

Förslag på topping:

Lemoncurd, bär, rivet skal från citron eller lime

Cream cheese & lemon cream
2,5 dl vispgrädde
250 g färskost t.ex. Mascarpone eller Philadelphia
3 msk lemon curd 
Vispa grädden. Blanda ihop färskosten med lemon curd. Vänd försiktigt ner i den vispade grädden, lite i taget. Fyll en spritspåse med krämen och fyll marängerna.

Blåbärsgrädde
Vispa grädde med lite vaniljsocker & vänd ner hela blåbär.