Sweet Things By Michelle

Syrlig rabarbersmulpaj med citron & kardemumma
Finns det något somrigare än rabarberpaj? Sambon har kommit hem med rabarber flera gånger de senaste veckorna så det har blivit många olika varianter. Vår favorit är en med citron i.
 
Syrlig rabarbersmulpaj med citron & kardemumma
500g rabarber 
1 msk potatismjöl
2-3 msk strösocker eller honung
rivet skal av en citron
1 tsk malen kardemumma

100 g kylskåpskallt smör 
2/3 dl honung eller strösocker
4 dl glutenfria havregryn 
2 dl rismjöl
1 krm vaniljpulver eller vaniljsocker

Skala och hacka rabarbern i bitar. Blanda med potatismjöl, kardemumma och valfri sötning och lägg i en smord form. Riv ner citronskal.

Blanda smöret med mjöl, havregryn, vaniljpulver och valfri sötning. Fördela smuldegen över rabarbern och grädda mitt i ungen i 200 grader ca: 25 min. Servera ljummen med vaniljsås!

Tips: för knäckigare yta kan du ringla över lite smör och sirap/honung ovanpå smuldegen.