Sweet Things By Michelle

Grundrecept tårtbotten
Jag får ofta frågan om hur man bakar en god och hög glutenfri tårtbotten. Jag har provat många olika recept men det här är min favorit! ♥
 
Klassisk tårtbotten
4-5 ägg (beroende på hur stora de är)
2 dl socker
2 dl potatismjöl (160g) alternativt 1dl potatismjöl och 1dl semper fin mjölmix
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
smör och riven kokos till formen

Smörj och "bröda" (riven kokos) en springform med löstagbara kanter ca: 24 cm i diameter. Vispa ägg och sockret pösigt med elvisp i 5 min. Blanda mjöl, vanilsocker och bakpulver och sikta ner i äggblandningen. Blanda försiktigt med slickepott. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i 30-35 min. Låt svalna helt och skär sedan i tre delar.
 
En del av er har redan provat detta recept med fantastiska resultat. Här nedan ser ni ett meddelande som jag har fått ♥
 
 
Det gläder mig att kunna inspirera och hjälpa er att lyckas med glutenfri bakning!