Sweet Things By Michelle

Smulpaj med rabarber
I förra veckan kom min sambo hem med stora rabarber från sina morföräldrars trädgård och då blev jag så himla sugen på rabarberpaj. Tidigare bakade jag ofta paj med havregryn men eftersom att ni är många som efterfrågar recept utan havre testade jag en annan variant. Den blev supergod!
 
Smulpaj med rabarber 

3-4 rabarstjälkar 
2 msk potatismjöl 
0,5 dl socker eller sötströ
rivet skal från en citron (kan uteslutas)

Smuldeg:
100 g smör eller mjölkfritt margarin 
3 dl Mandelmjöl 
2 dl rismjöl 
0,5 dl socker 
1 tsk vaniljpulver

Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och ställ kylskåpskallt. Skär rabarber och blanda med potatismjöl, kardemumma och socker. Fördela smuldegen över rabarbern och grädda mitt i ugnen, 200 grader ca 25 min ♥