Sweet Things By Michelle

Chocolate Espresso Cake
 
Chocolate Espresso Cake
200 gram smör
3 ägg
2 dl mandelmjöl
2/3 dl kokosmjöl
1 dl socker eller sötströ 
2 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Glutenfritt ströbröd eller riven kokos
 
Frosting:
120 gram smör
150 gram cream cheese t.ex. Philadelphia
3 msk riven kokos
1-2 tsk avsvalnat bryggkaffe
3 msk socker eller sötströ 
1,5 msk kakao 
1 ½ krm vaniljpulver 
 
Smält smöret och vispa äggen pösiga. Blanda alla torra ingredienser till smeten. Tillsätt det smälta smöret och de vispade äggen. Bröa en springform med smör och riven kokos eller ströbröd och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Lägg eventuellt på en bit folie över kakan mot slutet av gräddningstiden om kakan börjar bli allt för brun.
 
Medan kakan svalnar gör du frostingen: Smält smöret och blanda ner cream cheesen, rör ut klumparna. Rör ner kaffe,kokos, sötning och kakao i krämen. Bred frostingen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos!