Sweet Things By Michelle

Hälsosammare morotskaka
 
Jag har lagt upp recept på min favoritkaka morotskaka tidigare. Förra helgen provade jag dock ett nytt recept på nöt-&mandelbotten som är naturligt glutenfri och dessutom bakad med sötströ och honung för att göra den lite hälsosammare. Går givetvis att byta ut mot vanligt socker och florsocker om man vill det! Här kommer recept!

Kaka:
100 gram smör
3 ägg
100 gram riven morot
1,5 dl mandelmjöl
45 gram finhackade valnötter
ca 1 dl sötströ (kan bytas ut mot strösocker)
4,5 msk hasselnötsmjöl
3 msk riven kokos
3 tsk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
½ tsk malen ingefära

Topping/frosting:
200 gram cream cheese
5 msk ovispad vispgrädde
4 msk honung (eller florsocker)
2 krm vaniljpulver
rivet skal av en lime

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och rör därefter ner ägg, smör och riven morot.
Smöra och bröa en springform med nötmjöl och häll i smeten. Gädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Blanda alla ingredienser till frostingen i en skål. Bred frostingen på den avsvalnade morotskakan.