Sweet Things By Michelle

Risbollar
När jag var liten köpte jag ofta en risboll i kiosken, ett bakverk som jag sällan ser numera. Min sambo älskar dessa kakor så jag bestämde mig för att prova baka ett gäng och vilken succé! Smakar precis som kioskens risbollar och väcker ljuva barndomsminnen! 
 
Risbollar 
100 g rumstempererat smör eller mjölkfritt margarin
2 dl glutenfria havregryn
1 äggvita
0,75 dl - 1 dl socker (beroende på hur söta du vill ha dem)
1 tsk vaniljpulver
2 dl puffat ris + 2-3 dl till rullning

Grovmixa havregryn och puffat ris en liten stund. Vispa rumsvarmt smör, socker. och vaniljsocker med elvisp. Rör ner havregrynen och riset. Vispa äggvitan hårt och blanda i. Forma bollar och rulla i ris.
Förvaras kylskåpskallt♥