Sweet Things By Michelle

Höstens äppelpaj
 Är det redan 1 Oktober? Nu är hösten verkligen här på riktigt. Jag gillar alla årstider, visst vore det kanske skönt med sommarvärme året om men jag tycker hösten och vintern är mysiga. Äppleträdet i mina föräldrars trädgård bjuder på många äpplen i år och därför svängde jag ihop en äppelpaj - med mycket smuldeg såklart! För är det något som känns höstigt så är det just äppelpaj och äppleskörd!

Om några veckor åker jag ner til Thailand på 6 veckors semester, ska bli härligt men på något sätt ändå lite tråkigt att missa hösten här hemma. Fast vem vet, det kanske är regnväder i thailand också.. Regnperioden verkar ha kommit senare i år, tyvärr. Det återstår att se! Jag hoppas iallafall på mycket sol och bad!

Äppelpaj 

4 stora äpplen

150 g kallt smör eller mjölkfritt margarin

0,5 dl strösocker eller sötströ

3 dl glutenfria havregryn (går att byta ut till mandelmjöl och riven kokos om du ej äter havregryn)

1,5 dl riven kokos

2,5 dl rismjöl (byt ut till mandelmjöl för mindre kolhydrater)

1 krm vaniljpulver

2 msk kokossocker

 Kanel

Skala och hacka äpplena i bitar. Blanda med kanel och kokossocker och lägg i en smörad pajform. Blanda ihop resterande ingredienser till en smuldeg och fördela över äpplena. Baka i mitten av ugnen, 200 grader 20-25 minuter.

 

Prova gärna även mitt recept på Skånsk äppelkaka ♥