Sweet Things By Michelle

Kanelbullens dag
Godmorgon! Det är den 4:e oktober vilket innebär kanelbullens dag..
 
Jag själv har aldrig varit så förtjust i kanelbullar, så vill ni baka vanliga, goda och söta kanelbullar föreslår jag Jessica Frejs och Maria Blohms fantastiska recept som ni hittar här.
 
Vill ni däremot baka mina kanelbullar utan vitt mjöl, vitt socker och jäst hittar ni mitt recept här nedan. Klicka här för att komma till originalinlägget. Jag gillar att experimentera i köket och dessa som jag bakade förra året blev så goda!
 
Baka utan gluten's kanelbullar utan vitt mjöl, jäst och raffinerat socker ♥
4 ägg
2 msk honung 
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2,5 msk fiberhusk
2,5 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 dl ovispad vispgrädde (eller kokosmjöllk extra creamy)

Vispa ägg och honung poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt till sist vispgrädden och vispa någon minut. Låt degen vila 15 min.

Mjöla dina händer med potatismjöl och dela degen i 10 bitar. Rulla till små längder och platta till ovansidan något. Pensla med smält smör och pudra över kanel och honung. Rulla eller snurra ihop till en snäcka. Upprepa med alla 10 bitar och lägg på en plåt (japp, utan formar). Pensla med ett uppvispat ägg och toppa eventuellt med hackade hasselnötter och lite mera honung. 

Grädda i ugnen i 200 grader ca: 15 min