Sweet Things By Michelle

Passionsfruktpaj
En sötsyrlig paj som passar lika bra till vardag som till fest. Eller varför inte på påskbordet?
 
Pajdeg:

60 gram smör

3,5 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

2 msk socker eller sötströ

1 krm vaniljpulver

1 tsk kardemumma

2 äggulor

2 msk vispgrädde

 

Fyllning:

5 dl vispgrädde

1 vaniljstång

1 dl socker eller sötströ

3 gelantinblad

4 st passionsfrukter + 4 till garnering

 
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt vila i kyl en stund innan du trycker ut den i form. Grädda pajskalet i tio minuter i 175 grader. Låt svalna! Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med fröna inuti vaniljstång + hela stången. Ta av kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelantinbladen i grädden. Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna. Fyll pajskalet med fyllningen och ställ i kyl fem timmar. Dekorera med passionfrukt vid servering!
 
#1 - Angelica Wåhlin

Ååh, vad gott!