Sweet Things By Michelle

DUBAI
Nu har jag landat hemma igen efter en fantastisk vecka i Dubai! Men glutenfritt i Dubai var ganska jobbigt. Många vet tyvärr inte vad celiaki är och inte ens McDonalds eller BurgerKing hade glutenfritt bröd.. Däremot kan jag tipsa om att livsmedelsaffärer som t.ex. Spinney's, Carrefour och Organic Food har glutenfria basvaror från Schär och andra märken. 

Vad gäller restauranger rekommenderar jag Carluccious, P.F Chang's, Café Nero och Social House på Dubai Mall. Carluccious har t.o.m egen glutenfri meny och där åt jag två gånger! Gott! Juimerah Beach hotel och Atlantis har också bra koll, dock ligger de lite mer avlägset och kostar mer.. Har ni vägarna förbi Souk Madinat Juimerah rekommenderar jag att äta på Brewster's, deras fajita med majsbröd eller grillad kyckling med mos. På cheesecake factory som finns bl.a. på Dubai Mall & Mall of Emirates finns glutenfri chokladcheesecake! Den är ett måste! 

Att äta ute på "stan" och de andra soukarna är svårare.. Dubai Marina har 200 restauranger, jag frågade i de 20 första varav alla såg ut som frågetecken.. 

Vill också varna för att många glassar och frozen yoghurt innehåller kornmalt. Ta gärna med basprodukter hemifrån samt översättningskort från celiakiförbundet - både på arabiska och engelska. Ett annat tips är den glutenfria sidan Gluten Free U.A.E på Facebook! Är så himla ledsen att jag inte hann besöka Sweet Connection som är just ett glutenfritt bageri - missa inte det om ni åker till Dubai!