Sweet Things By Michelle

Biskvier
 
Biskvier.. Så gott & naturligt glutenfritt. Vad sägs om ljuvliga chokladbiskvier eller lite mer juliga pepparkaksbiskvier?
Valet är ditt! 

Biskvier, ca: 20 st.
200 g mandelmassa, kall
1 dl strösocker
1 äggvita
 
Fyllning:
175 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
2 tsk pepparkakskryddor eller mer kakao
½ msk kaffe, kallt
1 äggula

Chokladdopp:
150 g choklad
2 msk smör

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda med socker och äggvita. Forma ca 20 runda bollar av smeten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem genom att trycka på kanterna (mitten ska vara toppad). Grädda bottnarna mitt i ugnen i 12–14 min.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och låt stå i kylskåpet i 40 min. Bred smeten med hjälp av en sked eller slickepott på bottnarna så att det bildas en spetsig topp i mitten. Ställ i frysen ca 1 timma.
Temperera choklad: Smält choklad över vattenbad och ha i en klick smör. När chokladen är 40-45 grader - häll över hälften av chokladen i en annan skål och låt svalna till 26 grader. När den sjunker till rätt temperatur så häll ner den varma chokladen i den kallare (kontrollera så att den varma fortfarande håller ca: 45 grader). Rör chokladblandningen tills temperaturen sjunkit till ca: 31 grader. Nu har du en fin chokladglasyr som är glansig och lättarbetad. Tag ut biskvierna från frysen och doppa i chokladen alternativ pensla på chokladen. Om du vill kan du marmorera i mönster med hjälp av t.ex. en sked. Ju mer chokladen svalnar desto svårhanterligare blir den. Låt stelna i kyl.