❆ Vad sägs om en julig pepparkakskladdkaka? ❆

Pepparkakskladdkaka (naturligt glutenfri)
100 gram smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl rismjöl
½ dl mandelmjöl (eller mer rismjöl ifall du ej tål mandel)
4 msk kakao
2 tsk pepparkakskrydda (eller malen kardemumma, ingefära och nejlika)
3 krossade pepparkakor
1 krm salt
Glutenfritt ströbröd eller kokos till formen
Glutenfria pepparkakor och florsocker till garnering
175 grader ca: 15 min
Smält smöret, låt svalna något. Vispa ägg och socker. Häll i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna. Krossa 3 pepparkakor och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en form och häll sedan i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca: 15 min beroende på hur kladdig du vill ha den! Ta ut kladdkakan och låt svalna helt, enligt mig ska den ska vara härligt kladdig i mitten när du tar ut den. Allra godast blir kakan om den får stå i kylen en timme innan servering.
Dekorera med pepparkakor och pudra över lite florsocker för en vintrigare känsla. Servera med t.ex. lingongrädde, kokosgrädde eller vanlig lättvispad grädde.
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl rismjöl
½ dl mandelmjöl (eller mer rismjöl ifall du ej tål mandel)
4 msk kakao
2 tsk pepparkakskrydda (eller malen kardemumma, ingefära och nejlika)
3 krossade pepparkakor
1 krm salt
Glutenfritt ströbröd eller kokos till formen
Glutenfria pepparkakor och florsocker till garnering
175 grader ca: 15 min
Smält smöret, låt svalna något. Vispa ägg och socker. Häll i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna. Krossa 3 pepparkakor och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en form och häll sedan i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca: 15 min beroende på hur kladdig du vill ha den! Ta ut kladdkakan och låt svalna helt, enligt mig ska den ska vara härligt kladdig i mitten när du tar ut den. Allra godast blir kakan om den får stå i kylen en timme innan servering.
Dekorera med pepparkakor och pudra över lite florsocker för en vintrigare känsla. Servera med t.ex. lingongrädde, kokosgrädde eller vanlig lättvispad grädde.