Sweet Things By Michelle

Jordgubbsårta
 
Michelles sommartårta (10 pers)
Sockerkaksbotten
4 ägg (5 om de är små)
2 dl socker
2 dl potatismjöl eller 1 dl potatismjöl och 1dl fin mix
1,5-2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
smör och riven kokos till formen

Vaniljkräm
3 dl mjölk
0,75 dl socker
4 äggulor
3 msk maizena
2 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång
3 msk florsocker
25 g smör

Jordgubbar, smultron och vispgrädde

Börja med botten: Smörj och "kokos:a" en form med löstagbara kanter ca: 24 cm i diameter. Vispa ägg och sockret pösigt med elvisp ca: 5 min. Blanda potatismjöl och bakpulver för sig och sikta ner i äggblandningen. Blanda försiktigt med slickepott. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i 30 min. Låt svalna helt och skär sedan i tre delar. Gör den ena delen lite mindre (frivilligt).

Gör sedan vaniljkrämen: Koka upp mjölk, socker, ägg och maizena i en tjockbottnad kastrull. Vispa hela tiden. Sänk värmen och koka tills krämen tjocknar. Ta bort från plattan och tillsätt florsocker och vanilj. Avsluta med att vispa ner smöret i bitar. Låt vaniljkrämen svalna.

Bred vaniljkräm på två av bottnarna. Ovanpå vaniljkrämen lägger du skivade jordgubbar och smultron, eller enbart jordgubbar. (Lämna en liten kant utan fyllning på den översta bottnen om du gjort en mindre botten.) Lägg bottnarna ovanpå varandra. Ta sedan den lite mindre bottnen och lägg ovanpå. Klä tårtan rikligt med grädde och dekorera med jordgubbar. Servera!