Sweet Things By Michelle

Banoffeepie
Söt kolakräm som möter färsk banan, vispad grädde och smulig kexbotten. Inte undra på att denna paj har blivit så poppis.. Här har ni receptet på min variant! 
 
Banoffeepie
1 paket (20 st) Semper glutenfria havredigestivekex 
½ dl rent havremjöl eller mandelmjöl
80 g smör
1 burk dulce de leche kolakräm eller karamelliserad mjölk 
3 bananer
3 dl vispgrädde 
1 dl turkisk/grekisk yoghurt
1 dl grovhackade pekannötter
50 g mörk choklad
Pekannötter, bananchips eller jordgubbar till garnering

1. Krossa kexen och blanda med havre/mandelmjöl. Smält smöret och blanda med kexblandningen. Tryck ut smeten i en form med löstagbara kanter. Ställ i frysen 10 minuter. 
2.Bred ut burken med dulche de leche kräm eller karamelliserad mjölk över kexbottnen. 
3.Ta av kanten på formen.Strö de grovhackade pekannötterna över kolasåsen. Skiva bananerna och lägg skivorna ovanpå kolasåsen&nötterna. 
4. Vispa grädden, rör ner yoghurten och bred krämen över bananskivorna. Hacka den mörka chokladen grovt och strö ovanpå grädden. Dekorera med exempelvis pekannötter och bananchips eller jordgubbar om säsongen tillåter. Voilá! :D

....Dulce de leche kolakräm och karamelliserad mjölk är i princip samma sak. Det finns olika varianter i olika affärer. Om du inte hittar något av dessa alternativ går det bra att använda sig av sötad, kondenserad mjölk som du låter koka (oöppnad burk utan etikett) i en kastrull med vatten som täcker hela burken, i 2-2½h.