Sweet Things By Michelle

Chokladfläta
PopBakery har nu lanserat en glutenfri smördeg och jag var givetvis inte sen med att testa! Och jag blev inte besviken! Lätthanterlig och frasig deg och ingen konstig eftersmak - tummen upp!

Chokladfläta
1 rulle färdig glutenfri smördeg från PopBakery (eller hemmabakad om du föredrar det)
1-200 g choklad av valfri sort* (t.ex. Cloetta och Plamil är glutenfria.)
1 ägg till pensling
Hackade mandlar eller nötter till topping

Tag ut smördegen ur förpackningen och låt vila i rumstemperatur 5 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen med bakplåtspapper på en plåt. Lägg chokladkakan centralt på smördegen och skär sedan remsor på sidorna enligt bilden. Lägg remsorna över chokladkakan omlott som när man gör en fläta. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter eller mandlar. Grädda i ugnen 200 C ca: 20 min eller tills den fått fin färg. OBS! Servera direkt! Avnjut som den är eller med en klick vaniljglass.

Ps. det går även att göra mindre portionsbitar genom att bryta chokladen i rader. Ett annat tips är att välja en mörkare choklad och toppa med mandelmassa.

*Angående choklad - Marabou choklad räknas inte som glutenfritt då deras chokladkakor kan innehålla långt över 20 ppm. Anledningen är att deras andra produkter som innehåller gluten görs i samma maskiner.