
Jag får ofta frågan om hur man bakar en god och hög glutenfri tårtbotten. Jag har provat många olika recept men det här är min favorit! ♥
Klassisk tårtbotten
4-5 ägg (beroende på hur stora de är)
2 dl socker
2 dl potatismjöl (160g) alternativt 1dl potatismjöl och 1dl semper fin mjölmix
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
smör och riven kokos till formen
Smörj och "bröda" (riven kokos) en springform med löstagbara kanter ca: 24 cm i diameter. Vispa ägg och sockret pösigt med elvisp i 5 min. Blanda mjöl, vanilsocker och bakpulver och sikta ner i äggblandningen. Blanda försiktigt med slickepott. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i 30-35 min. Låt svalna helt och skär sedan i tre delar.
2 dl socker
2 dl potatismjöl (160g) alternativt 1dl potatismjöl och 1dl semper fin mjölmix
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
smör och riven kokos till formen
Smörj och "bröda" (riven kokos) en springform med löstagbara kanter ca: 24 cm i diameter. Vispa ägg och sockret pösigt med elvisp i 5 min. Blanda mjöl, vanilsocker och bakpulver och sikta ner i äggblandningen. Blanda försiktigt med slickepott. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i 30-35 min. Låt svalna helt och skär sedan i tre delar.
En del av er har redan provat detta recept med fantastiska resultat. Här nedan ser ni ett meddelande som jag har fått ♥

Det gläder mig att kunna inspirera och hjälpa er att lyckas med glutenfri bakning!