Sweet Things By Michelle

Glutenfritt i Prag
Hej på er, allt bra? Jag har precis kommit hem från en weekend i soliga Prag, Tjeckien. En underbart vacker stad! Eftersom det tjeckiska köket till stor del baseras på mjöl (dumplings, bröd och panering) så var jag lite orolig över hur det skulle gå för mig att hitta glutenfritt men jag måste säga att det var inga problem alls - nästan lättare än i Sverige! Men som alltid när man är på resande fot rekommenderar jag även att man har med sig översättningskort samt tar med sig vaccum-förpackat bröd och flingor. 
 
Var inte rädd för att fråga om glutenfritt på restaurangerna i Prag! De flesta har bra koll och ibland även egna glutenfria menyer. Nedan har jag dessutom listat några tips på restauranger som är väl värda ett besök!
 
Švejk Restaurant U Karla
Traditionell tjeckisk mat som du kan få glutenfri. De har en egen glutenfri meny - panerad schnitzel, friterad ost, dumplings m.m. Deras underbara äppelstrudel är också ett måste!
 
 
 
Café Creperie Pod Věží
Alla galettes är glutenfria.
 
 
 
Al Riso Risotteria
Italiensk restaurang som är 100% glutenfri. Här kan du njuta av glutenfri pasta, risotto och öl. Till efterätt finns bl.a.  glutenfri chokladfondant och panacotta. Till förrätt serveras du hembakat glutenfritt bröd med olivolja!
 
 
Andra restauranger som hade glutenfritt men som jag tyvärr inte hann testa..
Crispy & White - pizza
Puro gelato - glutenfria våfflor och glass
Little Whale Restaurant
Charleston
King Solomon
Hotel U Prince - restaurang & skybar!
 
 
Åk till Prag - ni lär inte bli besvikna! Fantastisk stad på alla sätt och vis. Kan även rekommendera hotellet vi bodde på, nämligen Archibald at Charles bridge. Glutenfri frukost och perfekt läge!