21 Mars 2017 - 11:52

Chocolate Espresso Cake
200 gram smör3 ägg
2 dl mandelmjöl
2/3 dl kokosmjöl
1 dl socker eller sötströ
2 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Glutenfritt ströbröd eller riven kokos
Frosting:
120 gram smör
150 gram cream cheese t.ex. Philadelphia
3 msk riven kokos
1-2 tsk avsvalnat bryggkaffe
3 msk socker eller sötströ
1,5 msk kakao
1 ½ krm vaniljpulver
150 gram cream cheese t.ex. Philadelphia
3 msk riven kokos
1-2 tsk avsvalnat bryggkaffe
3 msk socker eller sötströ
1,5 msk kakao
1 ½ krm vaniljpulver
Smält smöret och vispa äggen pösiga. Blanda alla torra ingredienser till smeten. Tillsätt det smälta smöret och de vispade äggen. Bröa en springform med smör och riven kokos eller ströbröd och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Lägg eventuellt på en bit folie över kakan mot slutet av gräddningstiden om kakan börjar bli allt för brun.
Medan kakan svalnar gör du frostingen: Smält smöret och blanda ner cream cheesen, rör ut klumparna. Rör ner kaffe,kokos, sötning och kakao i krämen. Bred frostingen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos!