
Välj vilken botten du vill göra och fyll sedan med fyllningen!
Pajdeg med havre
2 dl rismjöl
0,5 dl havremjöl
1 msk socker (eller sötströ)
1 tsk kanel
50 g smör
Sätt ugnen på 200° C. Lägg mjöl och socker i en skål och blanda i smöret till en smulig konsistens. Arbeta ihop degen. Klä en pajform, ca 20 cm i diameter och nagga bottnen. Frys 10 min! Grädda sedan i ugn i ca: 20 minuter. Låt bottnen svalna helt!
Pajdeg utan havre (LowCarb)
1 äggvita
1,5 dl riven kokos
1,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk socker (eller sötströ)
2 tsk kanel
50 gram smör
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitan till fast skum. Blanda ner resterande ingredienser och rör ihop med fingrarna till en sammanhängande deg. Tryck ut i form som är 24 cm i diameter med avtagbara kanter. Frys skalet ca 10 minuter. Grädda sedan i ca: 30 minuter. Låt svalna helt!
Fyllning
1,5-2 dl socker (eller sötströ)
3 st ägg
200 g cream cheese
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljpulver
finrivet skal av 4 lime
Separera äggvitor från äggulor. Vispa äggulorna med socker och vispa sedan ner cream cheese och vaniljpulver. Vispa grädden hårt och blanda samman med äggblandningen. Vispa äggvitorna till fluffigt skum och rör ihop med det andra. Fyll pajformen med fyllningen och ställ in i frys över natten. Ta fram 45 min innan servering och dekorera med t.ex. limeskivor eller färska bär.
Lycka till!
/Michelle ♥