En sötsyrlig paj som passar lika bra till vardag som till fest. Eller varför inte på påskbordet?
Pajdeg:
60 gram smör
3,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk socker eller sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk kardemumma
2 äggulor
2 msk vispgrädde
Fyllning:
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 dl socker eller sötströ
3 gelantinblad
4 st passionsfrukter + 4 till garnering
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt vila i kyl en stund innan du trycker ut den i form. Grädda pajskalet i tio minuter i 175 grader. Låt svalna! Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med fröna inuti vaniljstång + hela stången. Ta av kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelantinbladen i grädden. Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna. Fyll pajskalet med fyllningen och ställ i kyl fem timmar. Dekorera med passionfrukt vid servering!